Modelbouwliefhebber bouwt Zonhoven uit 1900 na met 3D-printer


“De bedoeling is er een soort mini-landschap te maken, zodat inwoners een idee hebben hoe Zonhoven er ruim een eeuw geleden uit zag,” vertelt Jean. “Het oude gemeentehuis en de kerk staan er vandaag nog, dus dat zal iedereen wel herkennen. Maar alleen oudere inwoners weten misschien nog dat ooit het ‘patronaat’ op het Kerkplein stond. In de jaren zestig is het gesloopt. Tot dan diende het nog als school en als parochiezaal. Ook de molen met het oude waterrad in de Roosterbeek is helaas verdwenen. Op oude foto’s zie je wel nog goed, hoe het er destijds moet hebben uitgezien.”


(Artikel en video van TV Zonhoven)

Zoö.eneve vrugger

(Artikel  van TV Zonhoven)

Wandeling Kauwbouwstraat

Wie weet waar de grafsteen van ‘Rommel’ uit WO II naar toe is?


Neen, het is geen grap. Maar de Koninklijke Heemkundekring van Zonhoven is wel degelijk op zoek naar de grafsteen van ‘Rommel’. Rommel was de naam van het hondje van de Britse Veldmaarschalk Montgomery, die tijdens de Tweede Wereldoorlog een tijdje in Zonhoven verbleef.


(Artikel  van TV Zonhoven)

Bezoek aan Oud-Rekem

Archief Heemkunde Zonhoven.


Deze fotogalerij geeft u een deel-overzicht van onze collectie foto’s die wij bezitten samen met andere voorwerpen. Omwille van de omvang van deze collectie, kunnen wij deze niet allemaal op de website ter beschikking stellen.

U kan altijd met ons contact opnemen voor raadpleging van deze foto’s bij ons op het KHZ waar we u de digitale database ter beschikking kunnen stellen.

De foto’s zijn eigendom van Kon. Heemkunde Zonhoven vzw. en mogen zonder schriftelijke toestemming niet gebruikt of gepubliceerd worden.